HÍREK > 150 kabinos személyhajóval ünnepel a folyamhajo.hu

2010. 06. 08.

Újabb három hajóval büszkélkedik a Kabinos Személyhajó Regiszter. Az AMADEUS ELEGANT, AMABELLA még csak megközelítették a bűvös értéket, ám az EXCELLENCE ROYAL budapesti kikötésével immár 150 hajóval, és 600 képpel tetőzik a katalógus.

Bár a Dunán levonuló árhullám még épp rá-rá fröccsönti fémjelét a személyhajózási mozdulatlanság tejszínszűz korpuszára, a Kabinos Személyhajó Regiszter flottája ezekben a pillanatokban büszkélkedik százötvenedik felvett járművével, az EXCELLENCE ROYAL szállodahajóval. Az üdülőhajó külön érdekessége, hogy alig egy éve - félkész állapotban - tolatmányként már láthattuk átsettenkedni Budapesten. A balkáni hajógyár gyöngyszeme, és két újonnan felvett társa (AMABELLA és AMADEUS ELEGANT) a regiszterben elérhető. Az immár 150 hajót, és 600 képet tömörítő katalógus AMADANTE, PRINCESS SOPHIE, HEIDELBERG, SCENIC RUBY, SCENIC DIAMOND, ESMERALDA és DANUBIA hajóinak adat- és képállománya is frissült - Pedró spottersporttársunk közreműködésével.

Brit tudósok egy csoportja megerőszakolta, majd felgyújtotta bár kétségbe vonta az ünneplés létjogosultságát, állítván, hogy a Dunán jóval több kabinosnak tekinthető hajó érintette már Budapestet (Dimitar Blagojev, stb.), s lehettek olyan hajók is, melyek settenkedőre vették e kedves kis fővárost, főszerkesztőnk azonban sikeresen kivágta magát:
Kétezret is megünnepeltük 1999 szilveszterén, mégse 2000 éve létezünk feljegyzői mivoltunkban, hisz a történelem se más, mint csupán egy szájhagyomány útján terjedő urbanlegend.

A celebráció szűk körben zajlik, a folyamhajo.hu horányi üzemterületén - összevonva a karbantartó (85-06-10), valamint a karbantartó gépjárművének forgalomba helyezési (87-06-12) évfordulójának megünneplésével.