HÍREK > Validitási címeket nyert a folyamhajo.hu!

2010. 06. 16.

A napokban feltöltött százötvenedik kabinos személyhajójával, és hatszázadik fotójával ünneplő honlap immár megfelel a W3C internetes szabvány szigorú nemzetközi irányelveinek - adta hírül Kalmár Dániel, a folyamhajo.hu non-profit tájékoztató jellegű weboldal főszerkesztője.

 

Az interneten megjelenő tartalmak szerkezeti akadálymentesítését, és ezzel a web hosszú távú fejlődésének biztosítását céljául kitűző rendszer előírásainak megfelelően mind az XHTML mind a CSS vonatkozású állományok optimalizálásra kerültek a honlapon.

Az áldozatos munka meghozta gyümölcsét, az oldal ma délután 0 hibaponttal ment át a W3C tesztjén, hogy elnyerje a "Valid XHTML 1.0 site" valamint a "Valid CSS" címeket.

A ma délutáni nemzetközi megmérettetésen egyébként a két dunai hajózási nagyhatalom honlapja is górcső alá került. Az Európa Rendezvényiroda kft. 21, a MAHART Passnave kft. pedig 61 hibaponttal bukott meg - tudtuk meg a "Tegnap honlapja" hazai validitási mozgalom vezetőjétől.

Kalmár Dániel így kommentálta a versenytársak vereségét: az eredményekkel ellentétben egyik hajózási cégnél sem érzem jobbnak magam, mivel se Táncsicsom, se Európám nincs. Ennek ellenére mindkettő vezetésének barátilag tanácsolom, hogy nézzen a bőségesen megfizetett oldalkarbantartók körmére, mert egy színvonalas szolgáltatásokat nyújtó szervezet netes megjelenése nem engedhet meg magának ennyi hibát.

(Aszkónia)