HÍREK > Döbbenetes, megalapozatlan marhaságok a BKK-tanulmányban

2015. 02. 17.

Érdekes bekezdést találtam a BKK "Budapest Duna menti területeinek fejlesztése" c. tanulmányában:

"A szállodahajók nagymértékű jelenléte rontja a fővárosi szálláshelyek kihasználtságát, azok működésénél lényegesen kisebb gazdasági hasznot eredményeznek Budapest számára."

Egyrészről, nem látok semmiféle forrást, mely alátámasztaná, hogy a szállodahajók számának egzakt növekedése okozza a budapesti szálláshelyek csökkenő kihasználtságát, miközben két, egymással legkevésbé sem konkurens alágazatról beszélünk.
Mint az közismert, ezek a hajók egy-két-háromhetes programcsomagot kínálnak kizárólag üdülés céllal, melynek Budapest is része, de alapvetően a Duna-Majna-Rajna víziút valamennyi izgalmas helyszínének megismertetésére tesz kísérletet. Egy budapesti szállodának, amit a vendégek nem kizárólag üdülési céllal vesznek igénybe, ez nem lehet konkurenciája.
Már csak azért sem, mert könyörgöm, egy budapesti szálloda nem megy a Dunán sehová. Laikusok kedvéért itt a magyarázat, miért nem: mert bele vannak betonozva az anyaföldbe. Azért.

Mindezen túlmenően, pont a tengerentúlról érkező vendégeknek szervezett hajóutak kezdődnek vagy érnek véget nálunk, több napos(!), kombinált budapesti szállodai tartózkodást biztosítva nekik.

Innentől lényegében minden további szótépés felesleges.