HÍREK > Döbbenetes, megalapozatlan marhaságok a BKK-tanulmányban

2015. 02. 17.

Érdekes bekezdést találtunk a BKK "Budapest Duna menti területeinek fejlesztése" c. tanulmányában.

"A szállodahajók nagymértékű jelenléte rontja a fővárosi szálláshelyek kihasználtságát, azok működésénél lényegesen kisebb gazdasági hasznot eredményeznek Budapest számára."

Olvass tovább, elmondjuk, mindez miért hülyeség.

 

Egyrészt. Hol a forrás, mely alátámasztja, hogy a kabinosok (gy.k.: szállodahajók) számának egzakt növekedése okozza a budapesti szálláshelyek csökkenő kihasználtságát, miközben két, egymással legkevésbé sem konkurens alágazatról beszélünk?
Mint az közismert, a kabinosok egy-két-háromhetes programcsomagot kínálnak (kizárólag üdülés céllal), melynek része Budapest is, de alapvetően a Duna-Majna-Rajna víziút valamennyi izgalmas helyszínének megismertetésére tesz kísérletet. Egy budapesti szállodának, amit a vendégek nem kizárólag üdülési céllal vesznek igénybe, ez nem lehet konkurenciája.

Már csak azért sem, mert könyörgöm, egy budapesti szálloda nem megy a Dunán sehová. Elmagyarázzam, hogy miért nem? Mert belebetonozták az anyaföldbe!

Mindezen túlmenően, pont a tengerentúlról érkező vendégeknek szervezett hajóutak kezdődnek vagy érnek véget nálunk, több napos(!), kombinált budapesti szállodai tartózkodást biztosítva nekik.

Minden további szótépés, azt hiszem, felesleges.