HÍREK > 250 hajónk van

2016. 12. 03.

Felkerült az utolsó, szám szerint a KÉTSZÁZÖTVENEDIK (250!!!!!!) hajó az adatbázisba, 251-es sorszámmal, név szerint a RIVER VOYAGER. Továbbra is nagy-nagy köszönet Kurdi Csabának, Kosztolicz Péternek és Franknak a szebbnél szebb fotókért!

Ha pedig már kiírom ide ezt a hírt, álljon itt némi statisztikai érdekesség is, hogy nagyobb izgalommal kattogtassatok:

A 250 szállodahajóból 20 db csak szigorú megkötésekkel, vagy már egyáltalán nem üzemel, vagy fizikailag sem létezik, ebből: 3 db szétbontva, 3 db forgalomból kivonva, 3 db tengeri munkásszállásnak átalakítva és további 11 db parthoz kötött normál szállodaként, esetleg munkás- vagy menekültszállásként funkcionál. A maradék 230-ból 37 db fix adott távoli folyón üzemel, ebből: 1 az Elbán, 1 a Garonne-on, 1 a Pón, 2 holland belvizeken, 17 a Rajnán, 8 a Rhone-on és 7 a Szajnán.
A maradék 193 hajóval jó eséllyel bármikor találkozhatsz a Duna hazai szakaszán, akár Te is! (Megijedni nem kell tőlük, nem bántanak.)

Az adatbázis a mai napon (2016. 12. 03.) végre a valós adatokat tükrözi, nem süllyedünk el, továbbra is reklámmentesek és piacgazdaságilag függetlenek vagyunk, a szorgalom pedig kitartó.

Mindezek mellett, hamarosan új rovatok is kerülnek az oldalra: rajzok és komplex leírások a Duna különböző szakaszain elterjedt csatolásokról, a dunai szállodahajózás képes és szöveges története évszámokkal, fontosabb eseményekkel, hajóelhaladási statisztikák, némi journalist guide animation, hogy minél kevesebb firkász mondjon uszályt a bárkára... és egy szép hosszú színes meglepetés, ami a Dunán valaha üzemelt összes dízelmotoros vontatóhajó-típusával kapcsolatos... megéri figyelgetni az oldalt a következő bő fél évben.