HÍREK > Jellegrajzok felújítása - új rovat készülőben - 15 éves a folyamhajo.hu

2017. 11. 23.

Újraszerkesztem a régi oldalnézeti rajzaim személyhajók, vontatóhajók, tolóhajók, tolóvontatók és jégtörők témakörben. Mindezek mellett új rovat is indult a honlapon, le fogom rajzolni a Duna ÖSSZES valaha létezett dízelmotoros vontató és jégtörőhajóját oldalnézetből. Ez azért lesz nagyon vicces, majd meglátjátok, nem kevés különböző típus épült belőle - szerencsére és örömünkre, akik még láthatták őket dolgozni, esetleg maguk is dolgoztak rajta.
A rajzokat a hajók technikai adataival színesítem, melyben nagy segítségemre van a hajoregiszter.hu és természetesen a binnenschifferforum.de adatbázisában fellelhető szöveganyag. Ezekre az oldalakra természetesen hivatkozni is fogok az adatok felhasználásánál. A rajzok tekintetében viszont hangsúlyozom, hogy azok mind (az utolsó megrajzolt pixelt beleértve) a saját szellemi termékeim, más rajzokból és képekből nem emelek át, azok csupán mankóként szolgálnak, ahol szükséges. Ilyen például a Várfalvi-könyv, habár azok a rajzok sajnos néhol elnagyoltak, pontatlanok (nem kisebbítve ezzel a szerző érdemeit, mert nem kis dologra vállalkozott annak idején!), így onnan csak mértékkel "lesek el" fogásokat. Arról nem beszélve, hogy a nem magyar vonatkozású vontatókról még ennyi információm sincs, hiszen a felesleges transzkontinentális indulatkeltés gödrében éhen döglött a bagoly. A mi közös baglyunk.

Na, de nem szaporítom a szót, nézegesse mindenki a készülő rajzokat és az egyre bővülő "A FOLYAMHAJÓZÁS VILÁGA" bal felső menüpontot. Az oldalrajzok mellett várhatóan magyarázóábrák tömkelege kerül fel a következő hetekben/hónapokban.

Ja, és mielőtt elfelejtem: boldog szülinapot folyamhajo.hu!
Kerek 15 éve indult az oldal.