A FOLYAMHAJO.HU GYALOGOS TELJESÍTMÉNYTÚRÁI, TÚRAMOZGALMAK

A MARADJ OTTHON 150 túra kiírása

Időpont: 2020. március 21. és 2020. május 31. között
Táv / szint: 154 méter / 1,6 méter
Szervező és ötletgazda: Kalmár Dániel, Vörös Vöcsök Szakosztály
Elérhetőség: kd@folyamhajo.hu, folyamhajo@gmail.com
A rajt / cél helyszíne: Ház, kerttel.
Szolgáltatások a túra alatt: fél szelet müzli a spájzban
Díjazás: emléklap, jelvény, kitűző, köcsög, virtuális vállveregetés, illetőleg a müzliszelet másik fele
Státusz: ez túra kizárólag egy poén része, jelenleg hivatalosan NEM teljesíthető

Útvonalleírás

A kiskapuban kiépített rajttól követjük a szalagozást a villanyóráig. Bal oldalról elhaladunk egy ocsmonda fali lámpás mellett, jobbra fej nélküli, kártevők által megtámadott tulipánsort hagyunk magunk mögött. A b ház sarkánál balra fordulunk, majd egy darabideig medvebarna kültéri járólapos talajban folytatjuk túránkat. A zöld korláton óvatos, de határozott kaptatóra kúszunk fel a bejárati ajtóhoz vezető 4 db lépcsőfok leküzdésével, ahol a szintúgy a házba belépni kívánó teknőctarka házimacska farkáról leszedett matricákkal igazolunk. (1. EP – TERASZ – matricák) A bejárati ajtót felelősen használva belépünk a házba. Itt rögvest balra fordulunk, ahol a mosatlanhegyek nyiladékában a törtfehér villanykapcsoló jelzést követve eljutunk a dolgozószobáig. Út közben balra elkenődött kecskedarázs-mintás ablakok, jobbra gépolajos ujjakkal összefogdosott gipszkarton. A folyosó végén a villanykapcsoló jelzés kettéágazik, mi balra fordulva követjük tovább. A szobába belépve végigcaplatunk a kenyérmorzsa-textúrás szőnyegen, majd egyetlen határozott mozdulattal kikapcsoljuk a számítógépet. A leállás során megfigyeljük a leköszönő ventilátor és a merevlemez hangját, melyet kifejezéskészletünk lehetőségeihez mérten megfogalmazunk. (2. EP - SZOBA – KÓD: milyen hangokat ad ki a leálló számítógép?) Visszaindulunk a villanykapcsolón, de nem megyünk ki a bejárati ajtón, hanem követjük tovább a vendégszobán keresztül az éléskamráig. A kamrába belépve egészen a fagyasztón túli területekig merészkedünk, ahol igazolunk. (3. EP – SPÁJZ - KÓD: vonjuk ki a felhalmozott vécépapírok számát a felhalmozott lisztek számából)Elvehetünk egy fél szelet müzlit. Jó étvágyat!

Hátráljunk ki a spájzból, majd menjünk ki a bejárati ajtón. A teraszról ideális látási viszonyok közt szép kilátás nyílik a jobb oldali szomszéd omladozó vakolatú tűzfalára. Fotóstopp, kicsit kifújhatjuk magunkat. Leereszkedve a lépcsőn, balra fordulva követjük tovább a szalagozást a jellegtujákon átrágva, majd 12 méter megtétele után balra beváltunk a garázsba (ZSEBLÁMPA ON). Itt a zöld címeres poloskán haladunk egyenesen, majd megkeressük a fűnyírót. (4. EP – GARÁZS – KÓD: hány szárnyas anya hiányzik a fogantyúról?) Az anyákat NEM KELL megkeresnünk.

Visszafelé folytatjuk a poloska körsétát, majd a sufniajtón kilépve balra kimegyünk a kertbe (ZSEBLÁMPA OFF). A barna sünkaka jelzésen haladunk (a jelzést ne bántsuk, majd a seprűk elintézik), kikerülünk a tisztáson egy elhányt talicskát, majd a kerítéshez érve megfigyeljük természetes közegében a hátszomszédot. Köszönjünk rá hangosan, de ne menjünk hozzá túl közel, akkor se, ha nem támad. (5. EP – KERT – KÓD: milyen szerszámmal dolgozik a hátszomszéd?) Bandukolunk tovább a letámasztott jelleggereblyéig, ahol megkerülve a csenevész cseresznyefát, melyet elvitt a szárazkórság, a rozsdás drótkerítés mentén a szalagozást követve visszatérünk a rajtba (CÉL). Ez a hosszú, egyenes szakasz a futók csemegéje, vállalkozó kedvű nevezőink bátran bele-belesprintelhetnek.

Eltévedés fennforgása, illetőleg a túra feladása esetén informális email-üzenetet kérünk a folyamhajo@gmail.com címre „hajh, hajh, ajjajj” tárggyal.

Gratulálunk a teljesítéshez!

ellenőrzőpont (EP) táv szint
RAJT (BEJÁRATI KAPU) 0 méter 0 méter
1. EP (TERASZ) 17 méter 0,7 méter
2. EP (DOLGOZÓSZOBA) 31 méter 0,7 méter
3. EP (SPÁJZ) 51 méter 0,9 méter
4. EP (GARÁZS) 83 méter 1,3 méter
5. EP (KERT) 108 méter 1,5 méter
CÉL (BEJÁRATI KAPU) 154 méter 1,6 méter

Térképvázlat

A maradj otthon 150 teljesítménytúra térképvázlata