HÍREK

2018. 10. 28. - Rekordalacsony vízállás a Dunán

A pesti vízmércén mért 33 cm-nél nem csak az Ínség-kő, de a 45-ben felrobbantott Ferenc József híd maradványa is néhány órán keresztül láthatóvá vált. Mivel jómagam hajós vagyok, s hajós a hajósnak számtalan horrortörténetet és legendát mesél, birtokába kerültem annak a városi legendának, hogy a néhai híd maradványai mind a mai napig ott fekszenek a mederben a Szabadság híd alatt. Csütörtök reggel úgy döntöttem, jó korán felkelek, s bár szabadságoltam magam...

Bővebben...

 

2017. 11. 23. - Jellegrajzok felújítása - új rovat készülőben

Újraszerkesztem a régi oldalnézeti rajzaim személyhajók, vontatóhajók, tolóhajók, tolóvontatók és jégtörők témakörben. Mindezek mellett új rovat is indult a honlapon, le fogom rajzolni a Duna ÖSSZES valaha létezett dízelmotoros vontató és jégtörőhajóját oldalnézetből. Ez azért lesz nagyon vicces, majd meglátjátok, mert...

Bővebben...

 

2016. 12. 03. - 250 hajónk van

Felkerült az utolsó, szám szerint a KÉTSZÁZÖTVENEDIK (250!!!!!!) hajó az adatbázisba, 251-es sorszámmal, név szerint a RIVER VOYAGER. Továbbra is nagy-nagy köszönet Kurdi Csabának, Kosztolicz Péternek és Franknak a szebbnél szebb fotókért!

Ha pedig már kiírom ide ezt a hírt, álljon itt némi statisztikai érdekesség is, hogy nagyobb izgalommal kattogtassatok:

Bővebben...

 

2016. 11. 08. - Szeretettel köszöntök...

minden, az index.hu-s cikk linkjéről érkezett látogatót. Elnézést kérek, amiért időnként nem bírta már a szerver, de a napi 100-150 unique ütéshez képest kicsit nagyon sok volt a közel 3000. Ugyanitt szeretném jelezni, hogy kiadványszerkesztést, grafikai design kialakítást, valamint videóvágást olcsón, profi kivitelezéssel, akár szűk határidőre is vállalok! Illetőleg! Vörös nőstény kölyökmacskát keresek, valamint jó állapotú, veterán Volga M24-es szgk ugyanitt eladó. Ja, hogy az idei hajók? Hát, azok még nincsenek mind fent. Majd ha lesz időm, addig nézegessétek a régebbieket. :)

Bővebben...

 

2016. 09. 12. - Súlyos hajóbaleset Németországban

2016. szeptember 11-én a hajnali órákban a Nürnbergből Budapestre tartó VIKING FREYA kabinos üdülőhajó a Duna-Majna csatornán Erlangennél egy közúti hídnak ütközött, mely teljes egészében szétroncsolta a kormányállását a hajó felső fedélzetéhez szorítva azt. A fülkében szolgálatot teljesítő 2 magyar állampolgár - a hajó első tisztje, valamint egy matróza - a helyszínen életét vesztette. A vizsgálat jelenleg is tart, elsősorban arra a kérdésre keresik a választ, miért nem sikerült időben leereszteni a vezérlőkabint a közelgő híd előtt. A baleset során sem az utasok, sem a személyzet többi tagja nem sérült meg, a hajótestben és a felépítményben nem keletkezett kár.

Bővebben...

 

2015. 04. 03. - Elindult az angol változat és az idővonal alkalmazás

A folyamhajo.hu immár a nemzetközileg általánosan elfogadott angol nyelven is elérhető. In addition to this, él a személyhajók adatlapjain az idővonal, ahol pontosan követhető, hogy az adott hajóval mi történt, s mikor. Ide vonatkoznak a havariák, lobogóváltások, és ami tán a legfontosabb, névváltások évszámai is. Ezzel együtt egyre több kép kerül vízjel oltalma alá - nem véletlenül. Hamarosan minden képen viszontlátható lesz az új rendszer lenyomata. A fotóalbum is frissült. A közeljövőben pedig a folyamhajózási ismeretterjesztő rovat is megújul. Ja, és idén már jött két új hajó is. :)

Bővebben...

 

2015. 02. 17. - Döbbenetes, megalapozatlan marhaságok a BKK-tanulmányban

Érdekes bekezdést találtunk a BKK "Budapest Duna menti területeinek fejlesztése" c. tanulmányában.

"A szállodahajók nagymértékű jelenléte rontja a fővárosi szálláshelyek kihasználtságát, azok működésénél lényegesen kisebb gazdasági hasznot eredményeznek Budapest számára."

Olvass tovább, elmondjuk, mindez miért hülyeség.

Bővebben...

 

2015. 01. 28. - Megérkezett a 200. (KÉTSZÁZADIK!) hajó!

Felkerült a kétszázadik személyhajó az adatbázisba. Tessék figyelgetni mostanában az oldalt, mert van ott még bőven, ahonnan ez jött... if you know what I mean. (Később részletes cikkben írunk az új hajókról, az átnevezésekről, valamint az új képekről is.)

Bővebben...

 

2013. 11. 01. - Frissítések és új rovatok!

Itt az idő, hogy mindenki gyorsan saját maga, vagy ember- illetőleg állattársa fejéhez kapjon: bizony, a folyamhajo.hu élt, él és élni fog! Да будет так!

Első körben a személyhajó regiszter frissült: minden új hajó felkerült képekkel, adatokkal, nyalánkságokkal. Az adatbázis a 2013. október 31-i állapotokat tükrözi.

Második körben egy új rovatot kapott a honlap: tanulási, oktatási célzattal, elsősorban laikusok számára elérhető az ún. KIS HAJÓHATÁROZÓ, mely képes és szöveges módon bemutatja a Dunán előforduló jellemző hajó- illetőleg úszóegység/úszómű típusokat, kategóriákat.

Kellemes navigálást!

Bővebben...

 

2012. 10. 15. - 10 éves a folyamhajo.hu!

Az oldal szinte napra pontosan 10 éve bontotta vitorláit az akkor még örök életűnek hitt ingyenes szolgáltató, az extra.hu szerverén. Ebből az alkalomból a csaknem 12 éves tesztgrafika is látható az oldalon, mindjárt a főképernyőn.

A menetrendi szolgáltatás továbbra is üzemel, s néhány frissítés a személyhajó regiszterben is tapasztalható.

Bővebben...

 

Első 1 2 3 Utolsó