HÍREK

2020. 03. 26. - Kétszááááznyolcvan

Felkerült a 280. szállodahajó a regiszterbe, ez a hír majd később kiműveli magát, most csak röviden értesítem erről a t. látogatókat.

Bővebben...

 

2019. 05. 31. - Súlyos hajóbaleset Budapesten

2019. május 29-én 21:05-kor, a Margit híd pesti oldali középső nyílásában hegymenetben kb. 8 km/h-s sebességgel haladó HABLEÁNY termes személyhajót utólérte a szintén hegymenetben, 12 km/h-val haladó VIKING SIGYN kabinos személyhajó, s jobb elejével annak bal hátuljára akadva maga alá beforgatta azt. A HABLEÁNY a Margit hídban 7 másodperc alatt elsüllyedt. A fedélzeten tartózkodó 35 fő (33 fő utas, 2 fő személyzet) közül 7 utast sikerült élve kimenteni, 28-an (köztük a személyzet) vesztek a vízbe. Dunai hajóbalesetek adatbázisa

Bővebben...

 

2019. 02. 16. - Új cikk: A Budakalászon eltűnt orosz szárnyashajó története

Tudtátok-e, hogy utoljára Magyarországon látták a szovjet szárnyashajógyártás egyik legsikeresebb sorozatának legelső példányát, mely annak ellenére, hogy magyar tulajdonba került, soha nem volt magyar, a Dunán sose közlekedett, de a Volgán sem szállított utasokat? Utolsó ismert tartózkodási helye Budakalász volt, az Omszki-tó partja. Aztán, mintha ott se lett volna, köddé vált. De hová tűnt? Ki vitte el? És hol van most? És egyáltalán... ki hozta ide a Szovjetunióból, és mi a fenének hozta ide, ha nem csinált vele semmit? Sőt, ha kint sem szállított utasokat, egyáltalán minek építették? Tovább olvasom...

Bővebben...

 

2018. 10. 28. - Rekordalacsony vízállás a Dunán

A pesti vízmércén mért 33 cm-nél nem csak az Ínség-kő, de a 45-ben felrobbantott Ferenc József híd maradványa is néhány órán keresztül láthatóvá vált. Mivel jómagam hajós vagyok, s hajós a hajósnak számtalan horrortörténetet és legendát mesél, birtokába kerültem annak a városi legendának, hogy a néhai híd maradványai mind a mai napig ott fekszenek a mederben a Szabadság híd alatt. Csütörtök reggel úgy döntöttem, jó korán felkelek, s bár szabadságoltam magam...

Bővebben...

 

2017. 11. 23. - Jellegrajzok felújítása - új rovat készülőben

Újraszerkesztem a régi oldalnézeti rajzaim személyhajók, vontatóhajók, tolóhajók, tolóvontatók és jégtörők témakörben. Mindezek mellett új rovat is indult a honlapon, le fogom rajzolni a Duna ÖSSZES valaha létezett dízelmotoros vontató és jégtörőhajóját oldalnézetből. Ez azért lesz nagyon vicces, majd meglátjátok, mert...

Bővebben...

 

2016. 12. 03. - 250 hajónk van

Felkerült az utolsó, szám szerint a KÉTSZÁZÖTVENEDIK (250!!!!!!) hajó az adatbázisba, 251-es sorszámmal, név szerint a RIVER VOYAGER. Továbbra is nagy-nagy köszönet Kurdi Csabának, Kosztolicz Péternek és Franknak a szebbnél szebb fotókért!

Ha pedig már kiírom ide ezt a hírt, álljon itt némi statisztikai érdekesség is, hogy nagyobb izgalommal kattogtassatok:

Bővebben...

 

2016. 09. 12. - Súlyos hajóbaleset Németországban

2016. szeptember 11-én a hajnali órákban a Nürnbergből Budapestre tartó VIKING FREYA kabinos üdülőhajó a Duna-Majna csatornán Erlangennél egy közúti hídnak ütközött, mely teljes egészében szétroncsolta a kormányállását a hajó felső fedélzetéhez szorítva azt. A fülkében szolgálatot teljesítő 2 magyar állampolgár - a hajó első tisztje, valamint egy matróza - a helyszínen életét vesztette. A vizsgálat jelenleg is tart, elsősorban arra a kérdésre keresik a választ, miért nem sikerült időben leereszteni a vezérlőkabint a közelgő híd előtt. A baleset során sem az utasok, sem a személyzet többi tagja nem sérült meg, a hajótestben és a felépítményben nem keletkezett kár.

Bővebben...

 

2015. 04. 03. - Elindult az angol változat és az idővonal alkalmazás

A folyamhajo.hu immár a nemzetközileg általánosan elfogadott angol nyelven is elérhető. In addition to this, él a személyhajók adatlapjain az idővonal, ahol pontosan követhető, hogy az adott hajóval mi történt, s mikor. Ide vonatkoznak a havariák, lobogóváltások, és ami tán a legfontosabb, névváltások évszámai is. Ezzel együtt egyre több kép kerül vízjel oltalma alá - nem véletlenül. Hamarosan minden képen viszontlátható lesz az új rendszer lenyomata. A fotóalbum is frissült. A közeljövőben pedig a folyamhajózási ismeretterjesztő rovat is megújul. Ja, és idén már jött két új hajó is. :)

Bővebben...

 

2015. 02. 17. - Döbbenetes, megalapozatlan marhaságok a BKK-tanulmányban

Érdekes bekezdést találtunk a BKK "Budapest Duna menti területeinek fejlesztése" c. tanulmányában.

"A szállodahajók nagymértékű jelenléte rontja a fővárosi szálláshelyek kihasználtságát, azok működésénél lényegesen kisebb gazdasági hasznot eredményeznek Budapest számára."

Olvass tovább, elmondjuk, mindez miért hülyeség.

Bővebben...

 

2015. 01. 28. - Megérkezett a 200. (KÉTSZÁZADIK!) hajó!

Felkerült a kétszázadik személyhajó az adatbázisba. Tessék figyelgetni mostanában az oldalt, mert van ott még bőven, ahonnan ez jött... if you know what I mean. (Később részletes cikkben írunk az új hajókról, az átnevezésekről, valamint az új képekről is.)

Bővebben...

 

Első 1 2 3 4 Utolsó