HÍREK

2016. 09. 12. - Súlyos hajóbaleset Németországban

2016. szeptember 11-én a hajnali órákban a Nürnbergből Budapestre tartó VIKING FREYA kabinos üdülőhajó a Duna-Majna csatornán Erlangennél egy közúti hídnak ütközött, mely teljes egészében szétroncsolta a kormányállását a hajó felső fedélzetéhez szorítva azt. A fülkében szolgálatot teljesítő 2 magyar állampolgár - a hajó első tisztje, valamint egy matróza - a helyszínen életét vesztette. A vizsgálat jelenleg is tart, elsősorban arra a kérdésre keresik a választ, miért nem sikerült időben leereszteni a vezérlőkabint a közelgő híd előtt. A baleset során sem az utasok, sem a személyzet többi tagja nem sérült meg, a hajótestben és a felépítményben nem keletkezett kár.

Bővebben...

 

2015. 04. 03. - Elindult az angol változat és az idővonal alkalmazás

A folyamhajo.hu immár a nemzetközileg általánosan elfogadott angol nyelven is elérhető. In addition to this, él a személyhajók adatlapjain az idővonal, ahol pontosan követhető, hogy az adott hajóval mi történt, s mikor. Ide vonatkoznak a havariák, lobogóváltások, és ami tán a legfontosabb, névváltások évszámai is. Ezzel együtt egyre több kép kerül vízjel oltalma alá - nem véletlenül. Hamarosan minden képen viszontlátható lesz az új rendszer lenyomata. A fotóalbum is frissült. A közeljövőben pedig a folyamhajózási ismeretterjesztő rovat is megújul. Ja, és idén már jött két új hajó is. :)

Bővebben...

 

2015. 02. 17. - Döbbenetes, megalapozatlan marhaságok a BKK-tanulmányban

Érdekes bekezdést találtunk a BKK "Budapest Duna menti területeinek fejlesztése" c. tanulmányában.

"A szállodahajók nagymértékű jelenléte rontja a fővárosi szálláshelyek kihasználtságát, azok működésénél lényegesen kisebb gazdasági hasznot eredményeznek Budapest számára."

Olvass tovább, elmondjuk, mindez miért hülyeség.

Bővebben...

 

2015. 01. 28. - Megérkezett a 200. (KÉTSZÁZADIK!) hajó!

Felkerült a kétszázadik személyhajó az adatbázisba. Tessék figyelgetni mostanában az oldalt, mert van ott még bőven, ahonnan ez jött... if you know what I mean. (Később részletes cikkben írunk az új hajókról, az átnevezésekről, valamint az új képekről is.)

Bővebben...

 

2013. 11. 01. - Frissítések és új rovatok!

Itt az idő, hogy mindenki gyorsan saját maga, vagy ember- illetőleg állattársa fejéhez kapjon: bizony, a folyamhajo.hu élt, él és élni fog! Да будет так!

Első körben a személyhajó regiszter frissült: minden új hajó felkerült képekkel, adatokkal, nyalánkságokkal. Az adatbázis a 2013. október 31-i állapotokat tükrözi.

Második körben egy új rovatot kapott a honlap: tanulási, oktatási célzattal, elsősorban laikusok számára elérhető az ún. KIS HAJÓHATÁROZÓ, mely képes és szöveges módon bemutatja a Dunán előforduló jellemző hajó- illetőleg úszóegység/úszómű típusokat, kategóriákat.

Kellemes navigálást!

Bővebben...

 

2012. 10. 15. - 10 éves a folyamhajo.hu!

Az oldal szinte napra pontosan 10 éve bontotta vitorláit az akkor még örök életűnek hitt ingyenes szolgáltató, az extra.hu szerverén. Ebből az alkalomból a csaknem 12 éves tesztgrafika is látható az oldalon, mindjárt a főképernyőn.

A menetrendi szolgáltatás továbbra is üzemel, s néhány frissítés a személyhajó regiszterben is tapasztalható.

Bővebben...

 

2012. 09. 06. - Új hajók, új funkciók: tájékoztató menetrend szolgáltatás!

Felkerült az idén érkezett, többségében új, 14 db kabinos személyhajó a honlapra, illetve 74 hajónál különböző képfrissítések, adatfrissítések zajlottak.

Ezen felül elindult béta verzióban az új, független menetrend szolgáltatás, mely a Budapestre látogató szállodahajók érkezési/indulási időpontjait tartalmazza, valamit azt, hogy az adott hajó honnan merre tart. Elérhető a főmenüből MENETREND címszó alatt.

Bővebben...

 

2011. 08. 17. - Utolértük magunkat

Frissült a személyhajó regiszter, immár az összes új hajó adatlapot kapott. Megtudakoltam a HORIZON ex. VICTORIA AMAZONICA építési évét, s több egyéb változást. Jelenleg 161 db hajót tartalmaz a katalógus, és még koránt sincs vége a szezonnak. Csak így tovább, legalább valaki felismeri, hogy a Dunának nem az a funkciója, hogy ütközőballonként eltartsa egymástól a két partot.
Ja igen, kapott az oldal egy linkgyűjteményt is, ami szépen szaporodik majd. Ha ki szeretnél kerülni, írj egy motivációs levelet és megegyezünk.

Bővebben...

 

2011. 08. 15. - Szállodahajóznak az Indexen

Egy barátom közölte a hírt, mely szerint az Index.hu szállodahajózásról szóló - amúgy kimondottan korrekt és komplex - cikkében link vezet az oldalamra. Nos, az eddigi átlag napi 70 egyedi látogatóm az elmúlt négy órában konkrétan megharmincszorozódott - nívós balatoni apartmanok kapuira ilyenkor szokás kitenni a "megtelt" táblát, ami persze fél éjszaka alatt eltűnik, főleg ha ha alumíniumból van, de most ez ugye hát hogy jön ide ;] - így kötelességemnek érzem minden látogatóm figyelmeztetni (persze a köszöntés mellett), hogy a hajóregiszter az idei tavaszi állapotot tükrözi, az azóta érkezett 7 új hajó, illetve azóta regisztrált 3 névváltozás még nem szerepel a webhelyen.
A következő frissítést előreláthatólag e hónap végén végzem el, mely ciklusban minden addig regisztrált új "szerzeményt" felpakolok.
További kellemes böngészést, finom nyarat, hideg sört mindenkinek! ;)

Bővebben...

 

2011. 02. 18. - Üzemszünet utáni frissítések

A mai üzemszünetet követően ismét megfrissült tartalommal evez tovább az oldal. Felkerült néhány új munkám a tárgyak, valamint a szabadkézi rajzok közé. Látható és olvasható legújabb tanulmányfilmem, ami tulajdonképpen egy hülyeség, de ha tudtok jó kritikákat írni/olvasni, sejthetitek mit akarok vele mutatni.

Na persze, hogy domainreleváns maradjak, frissítettem a kabinos személyhajó regisztert is. Felkerült a legújabb hajó, a VISTAPRIMA, ezen felül névváltozáson esett át a VIKING RHONE ex VIKING SEINE, mely jelenleg SPIRIT OF CALEDONIA néven üzemel, és eme nevével látogatott először hazánba. Új képek és apró változások továbbá a SCENIC SAPPHIRE, SWISS CROWN, PREMICON QUEEN, BIZET, DEBUSSY, RÜGEN, RHEIN PRINZESSIN, EXCELLENCE ROYAL hajóknál.

Ezen felül a galériákban is találkozhattok néhány újdonsággal.

A lendkerekes lemezárugyári kisautókat pedig továbbra is gyűjtöm.

Bővebben...

 

Első 1 2 3 Utolsó